0 507 220 62 32 0 507 220 62 32 hanifiucpunar@gmail.com

Skolyoz derecesi ne zaman artar? Skolyoz ne zaman ilerler? Bursa

Skolyoz derecesi ne zaman artar? Skolyoz ne zaman ilerler?

 

 

Skolyoz, omurganın yanlara doğru eğilmesiyle karakterize bir durumdur. Skolyoz ilerleme hızı bireysel olarak değişebilir ve birçok faktöre bağlıdır. Bunlar arasında skolyozun derecesi, yaş, cinsiyet, skolyozun tipi ve genel sağlık durumu gibi faktörler yer alabilir.

 

Çocuklarda skolyoz genellikle hızlı bir şekilde ilerler ve büyüme hızı yavaşladıkça ilerleme hızı veya oranı da azalır. Ancak, yetişkinlerde skolyoz genellikle yavaş ilerler veya stabil kalır. Ancak bazı durumlarda, skolyoz ilerlemesi hızlanabilir. Bunun nedeni, yaşlılık, omurga üzerindeki aşırı yüklenme, hormonal değişiklikler, osteoporoz, romatizmal hastalıklar gibi yaşla birlikte ortaya çıkan faktörler olabilir.

 

Ayrıca, omurganın aşırı hareketi, travma, enfeksiyon, tümör veya cerrahi müdahale gibi faktörler de skolyoz ilerlemesine neden olabilir. Bu nedenle, skolyoz hastalarının yaşamları boyunca düzenli doktor kontrollerine gitmeleri ve omurga sağlıklarını korumak için uygun egzersizler yapmaları önemlidir.

 

Büyümeniz dursa dahi, eğer skolyoz dereceniz fazla ise skolyoz derecesi artmaya devam eder. Skolyoz derecesi, omurganın ne kadar eğildiğini ölçen bir ölçüttür. Skolyoz derecesi arttıkça, ilerleme riski de artabilir. Ancak, skolyozun ilerlemesi bireysel olarak değişebilir ve dereceye bağlı olarak kesin bir öngörüde bulunmak mümkün değildir.

 

Skolyoz dereceleri, omurganın eğilme açısına ve derecesine göre belirlenir. Derecelendirme genellikle Cobb açısı olarak adlandırılan ölçümlerle yapılır. 10 ila 25 derece arasındaki skolyoz, hafif olarak kabul edilir ve ilerleme riski düşüktür. 25 ila 40 derece arasındaki skolyoz orta derecede kabul edilir ve ilerleme riski orta düzeydedir. 40 derecenin üzerindeki skolyoz ise şiddetli olarak kabul edilir ve ilerleme riski yüksektir. 50 derecen fazla olan eğrilikler kesin ilerleyici kabul, zaten bu yüzden 50 derece üstü eğrilikler tüm dünyada ameliyat ile tedavi edilir.

 

Skolyoz ilerlemesini önlemek için erken teşhis ve tedavi önemlidir. Düzenli doktor kontrolü ile skolyozun derecesi ve ilerlemesi takip edilebilir ve gerekli tedavi planları yapılabilir.

 

 

Skolyoz tedavisi

Skolyoz egzersizleri

Skolyoz belirtileri

Skolyoz ameliyatı

Skolyoz hastalığı

Skolyoz nedir

Skolyoz fizik tedavi

Skolyoz çeşitleri

Skolyoz rehabilitasyonu

Skolyoz omurga kamburluğu



Paylaş:    

Hastalığınızı Arayın

Hastalar İçin Bilgilendirme

Galeriden

  • Lomber Dar Kanal, Vidalı Bel Ameliyatı Örnek Doç. Dr. Hanifi Üçpunar, Bursa Spinal stenoz, omurilik kanalının daralarak omuriliğe ve sinir köklerine baskı yapmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Bu, ağrı, uyuşma, karıncalanma, halsizlik ve hatta mesane veya bağırsak kontrolünün kaybı gibi bir dizi semptoma neden olabilir. Bazı durumlarda, sinirler üzerindeki baskıyı azaltmak
  • Avrupa Omurga Derneği Tarafından verilen kursların tamamlanması sonrası elde ettiğim diplomam Eurospine Diploma
  • Robotik Omurgada Ameliyatı Robotik Omurgada En Gelişmiş Navigasyon Sistemleri Kullanılmaktadır
  • Skolyoz Skolyoz tedavisinde "Selektif Füzyon" ile hastanın ana kozmetik problemleri olan omuz dengesizliği, kalça seviye farkı ve sırt bölgesindeki çıkıntılar başarılı şekilde tedavi edilebilmektedir.
  • Robotik Omurga Ameliyatı Sunumumdan Robotik omurga cerrahisi veya robot yardımlı omurga cerrahisi, robotik teknolojinin omurga cerrahisi sırasında kullanımı olarak tanımlanabilir.
  • Bel kısmında skolyozu olan hastamın ameliyat öncesi ve sonrası skolyoz filmleri #Skolyoz her zaman üç ana düzlemde (3D) yani önden yanal eğrilik, sagitalde normalden ön veya arka (çoğunlukla lordotik) yöne sapma ve yatay düzlemde (çok karakteristik olarak) vertebral eksenel rotasyon içeren karmaşık bir deformitedir.  Scoliosis is a multifactorial three-dimensional (3D) spinal