0 507 220 62 32 0 507 220 62 32 hanifiucpunar@gmail.com

Tendinopati, Tendinit (Aşit tendiniti, tenisci dirseği, topuk dikeni), Bursa

  1. Aşit tendiniti, tenisci dirseği, topuk dikeni gibi ağrıya sebep olan hastalıklar temelde tendinopati veya tendinit dediğimiz, tendonun enflamasyonunu içeren süreç sonucu oluşur.

  2. Tendonopati birçok farklı risk faktörü tarafından tetiklenebilir. Genellikle ana faktör ani bir aktivite değişikliğidir, ancak bazı insanlar biomekanik veya sistemik faktörlerden dolayı yatkın olabilirler. Bu insanlar, hatta hafif aktivite değişiklikleriyle bile ağrı geliştirebilirler.
  3. Egzersiz, tendinopatide en bilimsel tedavi olarak kabul edilir. Tendonların iyileşme sürecini desteklemek için aşamalı olarak yüklenme veya kullanma gerekmektedir.

  4. Görüntüleme sonuçlarındaki patolojik bulgular ile tedaviye alınan cevap her zaman paralel değildir. Daha ciddi olarak tespit edilen patolojiler veya hatta yırtıklar, daha hafif patolojilerden daha kötü bir sonuç doğurmaz.
  5. Tendonopati, masaj, terapötik ultrason, enjeksiyonlar, şok dalga terapisi vb. gibi yalnızca pasif tedavilerle uzun vadeli olarak iyileşmez. Yani tedavi kalıcı olmaz. İşin kolayına kaçarak yapılacak veya talep edilecek iğne tedavileri de uzun dönemli kötü bir sonuçlarla ilişkilendirilir.
  6. Egzersiz bireyselleştirilmeli ve bireyin ağrı ve fonksiyon durumuna dayalı olmalıdır. Amaç fonksiyonel iyileşmeyi mümkün kılmaktır, bu yüzden ağrıyan tendona yükleme aşamalı olarak artırılmalıdır, ancak aynı zamanda ağrı kontrolünede dikkat edilmelidir.
  7. Tendonopati, egzersize çok yavaş tepki verir. Sabırlı olmaya çalışın, egzersizin doğru ve uygun bir şekilde yapıldığından emin olun ve enjeksiyon ve cerrahi gibi "kısa yolları" kabul etme dürtüsüne karşı koymaya çalışın.
Paylaş:    

Hastalığınızı Arayın

Hastalar İçin Bilgilendirme

Galeriden

  • Lomber Dar Kanal, Vidalı Bel Ameliyatı Örnek Doç. Dr. Hanifi Üçpunar, Bursa Spinal stenoz, omurilik kanalının daralarak omuriliğe ve sinir köklerine baskı yapmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Bu, ağrı, uyuşma, karıncalanma, halsizlik ve hatta mesane veya bağırsak kontrolünün kaybı gibi bir dizi semptoma neden olabilir. Bazı durumlarda, sinirler üzerindeki baskıyı azaltmak
  • Avrupa Omurga Derneği Tarafından verilen kursların tamamlanması sonrası elde ettiğim diplomam Eurospine Diploma
  • Robotik Omurgada Ameliyatı Robotik Omurgada En Gelişmiş Navigasyon Sistemleri Kullanılmaktadır
  • Skolyoz Skolyoz tedavisinde "Selektif Füzyon" ile hastanın ana kozmetik problemleri olan omuz dengesizliği, kalça seviye farkı ve sırt bölgesindeki çıkıntılar başarılı şekilde tedavi edilebilmektedir.
  • Robotik Omurga Ameliyatı Sunumumdan Robotik omurga cerrahisi veya robot yardımlı omurga cerrahisi, robotik teknolojinin omurga cerrahisi sırasında kullanımı olarak tanımlanabilir.
  • Bel kısmında skolyozu olan hastamın ameliyat öncesi ve sonrası skolyoz filmleri #Skolyoz her zaman üç ana düzlemde (3D) yani önden yanal eğrilik, sagitalde normalden ön veya arka (çoğunlukla lordotik) yöne sapma ve yatay düzlemde (çok karakteristik olarak) vertebral eksenel rotasyon içeren karmaşık bir deformitedir.  Scoliosis is a multifactorial three-dimensional (3D) spinal