0 224 270 60 00 0 507 220 62 32 hanifiucpunar@gmail.com

Mikroskop Altında Bel Fıtığı Ameliyatı Bursa

Mikroskop Altında Bel Fıtığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 

Mikrodiskektomi genellikle minimal invaziv bir ameliyat olarak kabul edilir, çünkü beldeki doku ve yapılarda minimum bozulma olur.

 

Mikrodiskektomi ameliyatının bir çeşidi de endoskopik mikrodiskektomidir.

 

Adım Adım  Geleneksel Mikrodiskektomi Ameliyatı

 

Mikrodiskektomi sırttan yapılır, bu nedenle hasta ameliyat için ameliyat masasına yüzüstü yatar. Genel anestezi kullanılır ve prosedür genellikle yaklaşık bir ila iki saat sürer.

 

Mikrodiskektomi, belin orta hattında 2-4 cm’lik bir kesiden gerçekleştirilir.

İlk olarak, sırt kasları (erektör spina) omurganın kemik kemerinden (lamina) kaldırılır ve yana doğru hareket ettirilir - sıyrılır. Bu sırt kasları dikey olarak çalıştığından kesilmeleri gerekmez.

 

Cerrah daha sonra sinir köklerinin üzerindeki bir zarı (ligamentum flavum) kaldırarak omurgaya ulaşır.

 

Ameliyat gözlükleri (luplar) veya ameliyat mikroskobu cerrahın sinir kökünü net bir şekilde görmesini sağlar.

 

Bazı durumlarda, hem sinir köküne erişimi kolaylaştırmak hem de sinir üzerindeki herhangi bir baskıyı veya sıkışmayı hafifletmek için iç faset (bel de bulunan küçük eklemler) ekleminin küçük bir kısmı çıkarılır.

 

Cerrah, ameliyat bölgesine erişmek için gerekirse kemik laminada küçük bir açıklık – delik (laminotomi olarak adlandırılır) açabilir.

 

Sinir kökü nazikçe yana doğru hareket ettirilir. Cerrah sinir kökünün altına girmek ve diskten dışarı çıkmış olan disk materyali parçalarını çıkarmak için küçük aletler kullanır. Ana disk yapısından disk parçaları iyi temizlenip sinirler rahatlatıldıktan sonra kaslar tekrar yerine yerleştirilir. Mikrodiskektomide diskin sadece fıtıklaşan veya diskten dışarı sızan küçük bir kısmı çıkarılır; diskin büyük kısmı olduğu gibi bırakılır. Daha da önemlisi, neredeyse tüm eklemler, bağlar ve kaslar sağlam bırakıldığından, mikrodiskektomi hastanın alt omurgasının (lomber omurga) mekanik yapısını değiştirmez.

 

Bel Fıtığı Ameliyat Sonrası Dönem

 

Hastalar genellikle ameliyattan sonra eve dönmek üzere taburcu edilmeden önce birkaç saat veya bir gün ameliyat merkezinde veya hastanede kalırlar. Hastanın durumuna bağlı olarak, hastanede bir gece kalınması önerilebilir.

 

Ameliyatın ardından hastalar nispeten normal bir aktivite düzeyine hızla dönebilirler. Hastalar genellikle ameliyattan sonraki birkaç saat içinde yürümeye teşvik edilir.

 

Cerrah, tipik olarak ilaçlar, aktivite kısıtlamaları, takip bakım randevusu ve diğer bilgileri içeren evde bakım talimatları verecektir.

 

İlk 3 ay nüks ihtimali en yüksek olan evre olduğu için, eğilerek eşya kaldırma, fazla ağırlık kaldırmak önerilmez.



 

Paylaş:    

Hastalığınızı Arayın

Hastalar İçin Bilgilendirme

Galeriden

  • Lomber Dar Kanal, Vidalı Bel Ameliyatı Örnek Doç. Dr. Hanifi Üçpunar, Bursa Spinal stenoz, omurilik kanalının daralarak omuriliğe ve sinir köklerine baskı yapmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Bu, ağrı, uyuşma, karıncalanma, halsizlik ve hatta mesane veya bağırsak kontrolünün kaybı gibi bir dizi semptoma neden olabilir. Bazı durumlarda, sinirler üzerindeki baskıyı azaltmak
  • Avrupa Omurga Derneği Tarafından verilen kursların tamamlanması sonrası elde ettiğim diplomam Eurospine Diploma
  • Robotik Omurgada Ameliyatı Robotik Omurgada En Gelişmiş Navigasyon Sistemleri Kullanılmaktadır
  • Skolyoz Skolyoz tedavisinde "Selektif Füzyon" ile hastanın ana kozmetik problemleri olan omuz dengesizliği, kalça seviye farkı ve sırt bölgesindeki çıkıntılar başarılı şekilde tedavi edilebilmektedir.
  • Robotik Omurga Ameliyatı Sunumumdan Robotik omurga cerrahisi veya robot yardımlı omurga cerrahisi, robotik teknolojinin omurga cerrahisi sırasında kullanımı olarak tanımlanabilir.
  • Bel kısmında skolyozu olan hastamın ameliyat öncesi ve sonrası skolyoz filmleri #Skolyoz her zaman üç ana düzlemde (3D) yani önden yanal eğrilik, sagitalde normalden ön veya arka (çoğunlukla lordotik) yöne sapma ve yatay düzlemde (çok karakteristik olarak) vertebral eksenel rotasyon içeren karmaşık bir deformitedir.  Scoliosis is a multifactorial three-dimensional (3D) spinal