0 224 270 60 00 0 507 220 62 32 hanifiucpunar@gmail.com

Bel Fıtığı Ameliyatının Başarı Oranı Nedir, Bursa

Bel Fıtığı Ameliyatının Başarı Oranı Nedir  – Mikroskop Altında

 

Yaygın olarak uygulanan bir ameliyat olan mikrodiskektominin (bel fıtığının mikroskop altında alınması), özellikle hastaların bacak ağrısını (siyatik) hafifletmede nispeten yüksek başarı oranlarına sahip olduğu düşünülmektedir. Hastalar genellikle oldukça hızlı bir şekilde normal aktivite düzeyine dönebilmektedir.

 

Bel fıtığının mikroskop altında alınması ne kadar başarılıdır?

 

Mikrodiskektomi (bel fıtığının mikroskop altında alınması) omurga cerrahisinin başarı oranı genellikle yüksektir ve kapsamlı bir tıbbi çalışma, prosedürü geçiren kişilerin %84'ünde genel olarak iyi veya mükemmel sonuçlar göstermiştir.

 

Tıbbi literatür, cerrahi olmayan tedaviyle karşılaştırıldığında ameliyatın bazı faydalarına da işaret etmektedir, ancak bazı durumlarda fark zamanla azalmaktadır. Büyük bir çalışmada, bel fıtığı ameliyatı olan kişilerin semptomlarında iki yıla kadar ameliyat olmayanlara göre daha fazla iyileşme olduğu bulunmuştur.

 

Bel Fıtığının Tekrarlaması

 

Tahminler değişmekle birlikte, mikrodiskektomi geçiren kişilerin %1 ila %20'si bir noktada başka bir disk herniasyonu geçirecektir. Ek bir disk herniasyonu bel ameliyatından hemen sonra veya yıllar sonra ortaya çıkabilir, ancak en sık ameliyattan sonraki ilk üç ay içinde görülür. Disk tekrar fıtıklaşırsa, revizyon mikrodiskektomi genellikle ilk ameliyat kadar başarılı olacaktır. Bununla birlikte, bir nüksten sonra, hasta başka nüksler açısından daha yüksek risk altındadır.

 

Birden fazla bel fıtığı nüksü olan hastalarda, daha fazla nüksü önlemek için spinal füzyon önerilebilir. Tüm diskin çıkarılması ve seviyenin kaynaştırılması, daha fazla bel fıtığı oluşmamasını sağlamanın en yaygın yoludur.

 

Arka faset ekleminde sorun yoksa ve diğer kriterler karşılanıyorsa, sorunlu diski çıkarıp yerine yapay bir disk yerleştiren yapay disk replasmanı düşünülebilir.

 

Mikrodiskektomi omurga ameliyatının ardından, sırt ağrısı veya disk herniasyonunun tekrarlamasını önlemeye yardımcı olmak için germe, güçlendirme ve aerobik kondisyondan oluşan bir egzersiz programı önerilir.

 

Mikrodiskektomi Potansiyel Riskler ve Komplikasyonlar

Her tür omurga ameliyatında olduğu gibi mikrodiskektomi ile ilişkili çeşitli riskler ve komplikasyonlar vardır.

 

Mikrodiskektomi ameliyatlarının yaklaşık %1 ila %7'sinde dural yırtık (beyin omurilik sıvısı kaçağı) meydana gelir. Sızıntı ameliyatın sonuçlarını değiştirmez, ancak sızıntının kapanması için hastadan ameliyattan sonra bir ila iki gün yatması istenebilir.

 

Diğer riskler ve komplikasyonlar aşağıdakileri içerir:

 

Sinir kökü hasarı

Bağırsak/mesane inkontinansı

Kanama

Enfeksiyon

Akciğerlerde zatürreye yol açabilecek olası sıvı birikimi

Bacakta kan pıhtıları oluştuğunda ortaya çıkan derin ven trombozu

Ameliyattan sonra devam eden ağrı

 

 

 

 

 

 

 

 bursa'da en iyi ortopedi doktoru

Bursa Ortopedi doktor Yorumları

Bursa Ortopedi doktorları Devlet

Bursa Ortopedi Hastanesi

Bursa Ortopedi profesörleri

Bursa nöbetçi Ortopedi Doktoru

Bursa Devlet Hastanesi en iyi Ortopedi doktoru

bursa şehir hastanesi'nde en iyi ortopedi doktorlariBursa Skolyoz Doktorları

bursa'da en iyi skolyoz doktoru

Bursa Skolyoz Fizik tedavi

Bursa Skolyoz Tedavisi

Bursa Şehir Hastanesi Skolyoz Doktorları

Bursa skolyoz Korsesi

Schroth egzersizleri Bursa

En iyi Skolyoz Doktorları

 

Paylaş:    

Hastalığınızı Arayın

Hastalar İçin Bilgilendirme

Galeriden

  • Lomber Dar Kanal, Vidalı Bel Ameliyatı Örnek Doç. Dr. Hanifi Üçpunar, Bursa Spinal stenoz, omurilik kanalının daralarak omuriliğe ve sinir köklerine baskı yapmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Bu, ağrı, uyuşma, karıncalanma, halsizlik ve hatta mesane veya bağırsak kontrolünün kaybı gibi bir dizi semptoma neden olabilir. Bazı durumlarda, sinirler üzerindeki baskıyı azaltmak
  • Avrupa Omurga Derneği Tarafından verilen kursların tamamlanması sonrası elde ettiğim diplomam Eurospine Diploma
  • Robotik Omurgada Ameliyatı Robotik Omurgada En Gelişmiş Navigasyon Sistemleri Kullanılmaktadır
  • Skolyoz Skolyoz tedavisinde "Selektif Füzyon" ile hastanın ana kozmetik problemleri olan omuz dengesizliği, kalça seviye farkı ve sırt bölgesindeki çıkıntılar başarılı şekilde tedavi edilebilmektedir.
  • Robotik Omurga Ameliyatı Sunumumdan Robotik omurga cerrahisi veya robot yardımlı omurga cerrahisi, robotik teknolojinin omurga cerrahisi sırasında kullanımı olarak tanımlanabilir.
  • Bel kısmında skolyozu olan hastamın ameliyat öncesi ve sonrası skolyoz filmleri #Skolyoz her zaman üç ana düzlemde (3D) yani önden yanal eğrilik, sagitalde normalden ön veya arka (çoğunlukla lordotik) yöne sapma ve yatay düzlemde (çok karakteristik olarak) vertebral eksenel rotasyon içeren karmaşık bir deformitedir.  Scoliosis is a multifactorial three-dimensional (3D) spinal