0 224 270 60 00 0 507 220 62 32 hanifiucpunar@gmail.com

Skolyoz Hastaları Ne Yapmamalı? Bursa

Skolyoz Hastaları Ne Yapmamalı? Doç. Dr. Hanifi Üçpunar, Bursa

 

 

https://turanturan.com.tr/blog/skolyoz-hastalarinin-yapmamasi-gerekenler/

 

Skolyoz, omurganın yana doğru eğrilmesi ile karakterize edilen bir durumdur. Skolyoz hastalarının yapmaması gereken bazı şeyler şunlardır:

 

1.     Ağır kaldırmaktan kaçınmalılar. Ağır kaldırmak, omurganın daha fazla baskıya maruz kalmasına neden olabilir ve skolyozu kötüleştirebilir.

 

2.     Uzun süreli oturma veya ayakta durma pozisyonlarından kaçınmalılar. Bu pozisyonlar da omurga üzerinde fazladan baskı oluşturabilir.

 

3.     Düzensiz yüzme hareketleri yapmaktan kaçınmalılar. Bazı yüzme hareketleri, omurganın dönmesine neden olabilir ve skolyozu kötüleştirebilir.

 

4.     Aşırı egzersiz yapmaktan kaçınmalılar. Aşırı egzersiz, omurganın üzerindeki baskıyı artırabilir ve skolyozu kötüleştirebilir.

 

5.     Yüksek topuklu ayakkabı giymekten kaçınmalılar. Yüksek topuklu ayakkabılar, vücudun ağırlık merkezini değiştirerek omurgaya ekstra baskı uygulayabilir.

 

6.     Aşırı kilolu olmaktan kaçınmalılar. Fazla kilo, omurganın üzerindeki baskıyı artırabilir ve skolyozu kötüleştirebilir.

 

7.     Kendi kendine tedavi etmeye çalışmaktan kaçınmalılar. Skolyoz tedavisi, bir uzman tarafından yönetilmelidir.

 

8.     Belirsiz pozisyonlarda uyumaktan kaçınmalılar. Uyurken omurganın pozisyonunu düzgün bir şekilde korumak önemlidir.

 

 

 

Skolyoz hastaları, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeli ve düzenli olarak egzersiz yapmalıdırlar. Ancak, yukarıda belirtilenler gibi aktiviteleri yapmamalıdırlar. Skolyoz tedavisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir doktora danışmak önemlidir.



Paylaş:    

Hastalığınızı Arayın

Hastalar İçin Bilgilendirme

Galeriden

  • Lomber Dar Kanal, Vidalı Bel Ameliyatı Örnek Doç. Dr. Hanifi Üçpunar, Bursa Spinal stenoz, omurilik kanalının daralarak omuriliğe ve sinir köklerine baskı yapmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Bu, ağrı, uyuşma, karıncalanma, halsizlik ve hatta mesane veya bağırsak kontrolünün kaybı gibi bir dizi semptoma neden olabilir. Bazı durumlarda, sinirler üzerindeki baskıyı azaltmak
  • Avrupa Omurga Derneği Tarafından verilen kursların tamamlanması sonrası elde ettiğim diplomam Eurospine Diploma
  • Robotik Omurgada Ameliyatı Robotik Omurgada En Gelişmiş Navigasyon Sistemleri Kullanılmaktadır
  • Skolyoz Skolyoz tedavisinde "Selektif Füzyon" ile hastanın ana kozmetik problemleri olan omuz dengesizliği, kalça seviye farkı ve sırt bölgesindeki çıkıntılar başarılı şekilde tedavi edilebilmektedir.
  • Robotik Omurga Ameliyatı Sunumumdan Robotik omurga cerrahisi veya robot yardımlı omurga cerrahisi, robotik teknolojinin omurga cerrahisi sırasında kullanımı olarak tanımlanabilir.
  • Bel kısmında skolyozu olan hastamın ameliyat öncesi ve sonrası skolyoz filmleri #Skolyoz her zaman üç ana düzlemde (3D) yani önden yanal eğrilik, sagitalde normalden ön veya arka (çoğunlukla lordotik) yöne sapma ve yatay düzlemde (çok karakteristik olarak) vertebral eksenel rotasyon içeren karmaşık bir deformitedir.  Scoliosis is a multifactorial three-dimensional (3D) spinal