0 224 270 60 00 0 507 220 62 32 hanifiucpunar@gmail.com

Skolyoz Ameliyatlarında Kullanılan Vidalar Yani Platinler

Skolyoz Ameliyatlarında Kullanılan Vidalar – Merak Edilen Bilgiler

 

Bu vidalar ve çubuklar (rod) hangi malzemelerden yapılır?

 

Bu implantlar (Platin) genellikle titanyum gibi malzemelerden yapılır. Kemik sertliğine yakın bir sertlikte olmaları ve vücut ile uyumlu (reaksiyon) olmalarından dolayı tercih edilirler.

 

Bu vidalar ve çubuklar ileride çıkarılacak mı?

Vidalar omurga kırığı gibi nadir durumlarda geçici koyulur. Onun dışında vidaların ve metal çubukların çıkarılmasına gerek olmaz. Enfeksiyon, cilt altında çıkıntı veya metal reaksiyonu olursa elbette çıkarılacaktır.

 

Bu vidaların ve çubukların ömrü var mıdır?

Skolyoz ameliyatında kullanılan vidaların ve metal çubukların dayanıklılığı ile ilgi zaman sınırı olmaz. Eğer aşınma veya kırılma söz konusu olursa bunun sebebi kemik kaynamasındaki gecikmedir.

 

Ameliyat sonrası bu implantlar görünür mü olur?

Genellikle, bu implantlar vücut içinde yerleştirilir ve cilt yüzeyinde görünmezler. Zayıf hastalarda dokunmayla hissedilebilirler.

 

Bu implantların kullanımıyla ilişkilendirilebilecek potansiyel riskler ve komplikasyonlar nelerdir?

Metal alerjisi, vidaların koyulması sırasında sinir ve damar yaralanması ana risklerdir.

 

Ameliyat sonrası fiziksel aktivitelere ne zaman geri dönebilirim?

Vidalar ve metal çubuklar omurga kemiklerinin birbirine kaynaması için koyulur. Eğer kemik kaynaması gerçekleşmişse vidaların fiziksel aktivitelere engel olmaması beklenir. Ancak bu konuda genel geçer öneri çok zordur.

 

Sağlık uzmanlarının, bu soruları ve endişeleri ele alarak hastalara cerrahi işlem ve implantların tedavideki rolü hakkında net bir anlayış sunmaları önemlidir. Her hasta durumu benzersizdir, bu nedenle kişiselleştirilmiş bilgi ve tıbbi ekibin rehberliği esastır.


Bursa Skolyoz

İstanbul SKolyoz

 

Skolyoz ameliyatı sonrası platin çıkarma, 20 derece skolyoz görüntüsü, Skolyoz ameliyatı sonrası yorumlar, 80 derece skolyoz görüntüsü, 50 derece skolyoz görüntüsü, Skolyoz ameliyatı riskleri, 90 derece skolyoz görüntüsü, Skolyoz ameliyatı ölüm riski, Skolyoz platin kırılması, Skolyoz ameliyatı sonrası eğilme, Skolyoz ameliyatı sonrası yatış pozisyonu, Skolyoz ameliyatı sonrası yorumlar, Skolyoz ameliyatı sonrası yapılmaması Gerekenler, Skolyoz ameliyatı sonrası riskler, Skolyoz ameliyatı sonrası hareket kısıtlılığı, Skolyoz ameliyatı sonrası ağrılar

Paylaş:    

Hastalığınızı Arayın

Hastalar İçin Bilgilendirme

Galeriden

  • Lomber Dar Kanal, Vidalı Bel Ameliyatı Örnek Doç. Dr. Hanifi Üçpunar, Bursa Spinal stenoz, omurilik kanalının daralarak omuriliğe ve sinir köklerine baskı yapmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Bu, ağrı, uyuşma, karıncalanma, halsizlik ve hatta mesane veya bağırsak kontrolünün kaybı gibi bir dizi semptoma neden olabilir. Bazı durumlarda, sinirler üzerindeki baskıyı azaltmak
  • Avrupa Omurga Derneği Tarafından verilen kursların tamamlanması sonrası elde ettiğim diplomam Eurospine Diploma
  • Robotik Omurgada Ameliyatı Robotik Omurgada En Gelişmiş Navigasyon Sistemleri Kullanılmaktadır
  • Skolyoz Skolyoz tedavisinde "Selektif Füzyon" ile hastanın ana kozmetik problemleri olan omuz dengesizliği, kalça seviye farkı ve sırt bölgesindeki çıkıntılar başarılı şekilde tedavi edilebilmektedir.
  • Robotik Omurga Ameliyatı Sunumumdan Robotik omurga cerrahisi veya robot yardımlı omurga cerrahisi, robotik teknolojinin omurga cerrahisi sırasında kullanımı olarak tanımlanabilir.
  • Bel kısmında skolyozu olan hastamın ameliyat öncesi ve sonrası skolyoz filmleri #Skolyoz her zaman üç ana düzlemde (3D) yani önden yanal eğrilik, sagitalde normalden ön veya arka (çoğunlukla lordotik) yöne sapma ve yatay düzlemde (çok karakteristik olarak) vertebral eksenel rotasyon içeren karmaşık bir deformitedir.  Scoliosis is a multifactorial three-dimensional (3D) spinal